11 Manfaat Minum Air Putih

Lately, saya jarang minum air putih di ofis. Bukan tak suka, tapi penapis air di ofis ada problem sikit, yang satu ada habuk & satu lagi dalam penapis ada lumut. Memang rasa kembang tekak nak minum. Tapi kadang-kadang dah takde pilihan minum jugak. Nak tahan 9 jam tak minum air jenuh juga kan... takut kena … Continue reading 11 Manfaat Minum Air Putih

Advertisements

Penghidap HIV Perlu Makanan Antioksidan

Amalan diet yang penting untuk penghidap HIV adalah mengambil makanan yang seimbang. Ambil makanan mengandungi nutrien yang boleh membekalkan antioksidan, vitamin dan mineral yang tinggi seperti buah-buahan dan sayur-sayuran. Pengambilan tenaga seharusnya mencukupi keperluan mereka. Selain makanan, mereka juga perlu memastikan air minuman yang diambil bersih daripada kuman. Ini semua adalah faktor penting untuk memastikan … Continue reading Penghidap HIV Perlu Makanan Antioksidan