Tips Mengelakkan Anak Sembelit

Syukur pada Allah S.W.T sehingga ke hari ini (2 tahun 3 bulan), anak saya Umar tidak mempunyai masalah untuk membuang air besar. Pernah la saya nampak dia sedikit meneran dari biasa, tapi setakat itu sahaja. Bila lihat najisnya bukanlah kategori keras. Jadi bila mendengar kawan-kawan taska anak saya ada yang kena sembelit sampai menangis rasa macam … Continue reading Tips Mengelakkan Anak Sembelit

Advertisements

Hari ke 8 Si Manja Tanpa Gadget

Hari ni masuk hari ke 8 si manja kami tanpa gadget... Alhamdulillah berjaya juga melepasi hari ke 7. Kami buat keputusan ini memandangkan dia semakin obses dgn gadget lebih kurang sebulan yg lalu. Apabila nampak je phone/ipad, mesti nak tengok cerita kesukaan dia. Dan dia dah pandai buka youtube sendiri. Kalau kita tak bagi dia … Continue reading Hari ke 8 Si Manja Tanpa Gadget