Peppermint-Ginger Plus

peppermint-ginger-plusPeppermint-Ginger Plus adalah kombinasi 4 herba dari barat dan timur. Ia dihasilkan dibawaj prosedur standard dengan menggunakan teknologi sains yang terkini.

Secara klinikal ia sangat membantu dalam merawat atau mencegah masalah loya, gastrik, mabuk laut, sendawa dan penghadaman.

 

Manfaat Utama

  • Pudina. Mempunyai kesan penenang dan melegakan otot perut. Membantu penghadaman, mabuk laut/darat, membantu melegakan kesakitan gastrik, pedih ulu hati dan cirit birit. Ia juga melegakan kesan-kesan sampingan seperti muntah dan kehilangan selera makan yang timbul akibat rawatan kimoterapi. Pudina juga merangsang pengeluaran peluh.
  • Halia. Masyarakat Cina telah menggunakan halia lebih daripada 2000 tahun. Halia merangsang rembesan enzim Salvia untuk percernaan makanan. Ia melegakan ketidakselesaan perut dan usus, sakit senggugut, loya, mual ketika mengandung, mahupun selepas melahirkan anak (ketika berpantang). Satu kajian di United Kingdom menunjukkan halia berkesan merawat mabuk laut.
  • Pokok Adas (Fennal). Orang-orang Eropah mengambil biji adas selepas makan untuk menghilangkan kembung perut. Ia melegakan sakit perut, melegakan gejala flu, membantu dalam masalah elergi pada saluran usus.
  • Cekur Manis. Digunakan oleh orang-orang Mesir Purba. Ia melegakan masalah pencernaan dan gejala kesakitan haid, batuk dan kahak. Merangsang rembesan jus gastrik untuk percernaan, menahan kulat yang menyebabkan penyakit kulit yang biasa, melegakan haba di musim panas dan lembap, memberi peredaran tenaga di dalam badan dan lembut pada perut.

 

90 tablet – RM45.00

 

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi kami di 0132061810 (Pn Sue)

 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s