Dr. Shaklee Menemui Multivitamin Pertama Di Dunia Pada Usia 21 tahun

Ya. Dr. Forest C Shaklee penemu multivitamin yang pertama di dunia pada usianya 21 tahun. Hebat kan?  Multivitamin yang dimaksudkan masih ada sehingga sekarang dan baru saja menyambut ulangtahunnya yang ke 100 tahun pada tahun 2015. Kalau ikut umur dah pangkat atuk. 3 kali ganda dari umur kami. Nak tau lebih lanjut silakan baca artikel … Continue reading Dr. Shaklee Menemui Multivitamin Pertama Di Dunia Pada Usia 21 tahun

Elakkan Menggunakan Bahan Berbahaya Ini

Dibawah adalah senarai bahan-bahan berbahaya yang disenaraikan oleh US FDA. Siapakah US FDA? FDA atau USFDA adalah sebuah agensi persekutuan dalam Jabatan Kesihatan dan Perkhidmatan Kemanusiaan Amerika Syarikat, yang menjaga hal ehwal kesihatan & kemanusiaan. Sebelum mengeluarkan senarai ini, mesti mereka sudah buat kajian dan sebagainya untuk memastikan kesahihan dan kesannya kepada kesihatan manusia. Kebanyakan bahan-bahan … Continue reading Elakkan Menggunakan Bahan Berbahaya Ini

Shaklee, Jantung & Kolesterol

Satu penemuan kajian dijalankan oleh gabungan pengkaji daripada UC Berkely School of Public Health terhadap pengguna suplemen dalam jangkamasa panjang menunjukkan mereka yang mengambil suplemen Shaklee memiliki tahap kesihatan yang lebih baik daripada mereka yang mengambil multivitamin lain ataupun yang tidak mengambil suplemen langsung. Pengguna Shaklee dalam jangkamasa panjang menunjukkan paras yang lebih rendah bagi … Continue reading Shaklee, Jantung & Kolesterol

Siapa Yang Perlukan Vitamin?

Soalan ini sering menjadi persoalan ramai orang. Siapa yang perlukan vitamin? Kebanyakan orang tak rasa dia perlukan vitamin. Saya pun fikir macam tu. Kalau kita makan makanan yang baik untuk apa lagi makanan tambahan yang lain. Ini betul. Tapi ada hakikat yang kita tak tau yang mempengaruhi kesihatan kita yang menyebabkan kita perlu kepada vitamin. BADAN … Continue reading Siapa Yang Perlukan Vitamin?

Kenapa Shaklee?

Dalam memilih produk kesihatan, beberapa perkara perlu dititikberatkan. Kehadiran lambakan produk kesihatan hakikatnya memberi pilihan di tangan pengguna untuk memilih. Walau bagaimanapun, pastikan kita jangan tersalah dalam membuat pilihan. Produk kesihatan haruslah meningkatkan kesihatan kita bukan sebaliknya. Pilihlah produk yang tepat dan selamat. Berikut adalah sebab mengapa Shaklee perlu menjadi pilihan kita :-   Makanan … Continue reading Kenapa Shaklee?

Apa Itu Vitamin

Kita selalu mendengar perkataan vitamin dan kepentingan vitamin. Tapi tahukah kita apa itu vitamin? Berikut adalah definisi vitamin : Vitamin adalah sebatian organik yang diperlukan dalam kuantiti yang kecil untuk mengekalkan kehidupan. Kita mendapat vitamin dari makanan, kerana badan manusia sama ada tidak dapat menghasilkannya dengan cukup, atau tidak dapat menghasilkannya langsung. Suatu sebatian organik … Continue reading Apa Itu Vitamin