Anak Bijak & Sihat Dengan Omega

Siapa yang tidak mahu anak yang sihat dan bijak kan? Ianya bukan sekadar satu anugerah semata-mata tetapi ianya harus diusahakan terutamanya oleh ibu dan bapa sebagai pemegang kepada amanah Allah yang satu ini. Perkara utama yang perlu diberi keutamaan oleh ibu dan bapa adalah dari segi pemakanan anak-anak. Selain dari faktor keturunan, pemakanan dan usaha … Continue reading Anak Bijak & Sihat Dengan Omega

Rahsia Kekal Bertenaga Dari Shaklee

Terlibat dengan aktiviti lasak di tengah-tengah panas mentari memang amat meletihkan. Namun, usah khuatir kerana terdapat 'penawar' kepada masalah ini. Shaklee Performance, minuman tenaga tidak bergas ini dirumus khas untuk memberi tenaga dan mempertingkatkan stamina terutama bagi mereka yang terlibat dalam aktiviti lasak dan terdedah kepada pancaran matahari. Minuman ini juga diambil oleh atlet Amerika … Continue reading Rahsia Kekal Bertenaga Dari Shaklee

Susu Ibu Jadikan Anak Lebih Bijak

Menyusukan bayi sendiri memang menjadi impian setiap  ibu. Siapa yang taknak susukan anak sendiri kan? Tapi tahu tak ada juga ibu yang tidak mahu menyusukan bayi mereka. Antara sebabnya, kurang ilmu pengetahuan tentang kebaikan susu ibu itu sendiri. Selain daripada itu, mudah terpengaruh dengan iklan-iklan dari pengeluar susu formula yang mempromosi produk mereka, sehinggakan ibu … Continue reading Susu Ibu Jadikan Anak Lebih Bijak

7 Bahaya Kurang Air Dalam Badan

Ramai mengetahui akan kepentingan air dalam tubuh dan juga masih ramai yang memandang remeh akan perkara ini. Air sangat penting untuk kesihatan tubuh badan anda. Kekurangan air dalam badan bukan sahaja akan memberi kesan kepada buah pinggang, malah terdapat pelbagai lagi masalah kesihatan yang akan timbul. Antaranya adalah :- Kehilangan garam dan cairan tubuh Kekurangan air … Continue reading 7 Bahaya Kurang Air Dalam Badan

Dr. Shaklee Menemui Multivitamin Pertama Di Dunia Pada Usia 21 tahun

Ya. Dr. Forest C Shaklee penemu multivitamin yang pertama di dunia pada usianya 21 tahun. Hebat kan?  Multivitamin yang dimaksudkan masih ada sehingga sekarang dan baru saja menyambut ulangtahunnya yang ke 100 tahun pada tahun 2015. Kalau ikut umur dah pangkat atuk. 3 kali ganda dari umur kami. Nak tau lebih lanjut silakan baca artikel … Continue reading Dr. Shaklee Menemui Multivitamin Pertama Di Dunia Pada Usia 21 tahun

Jangan Sekali-kali Tinggalkan Sarapan Pagi

Mengikut kajian, tidak meninggalkan sarapan pagi setiap hari dapat membantu mendapatkan tubuh yang sihat dan langsing. Adakah anda tahu kita telah kehilangan banyak tenaga ketika tidur? Jadi sarapan diperlukan untuk memulihkan tenaga yang hilang semasa kita tidur. Menurut American Institute for Cancer Research pula, dengan mengambil sarapan pagi, ia mampu meningkatkan kadar metabolisme badan dan … Continue reading Jangan Sekali-kali Tinggalkan Sarapan Pagi

Pengalaman Trying To Conceive (TTC)

Lama tak menggunakan ayat ni. Trying to conceive. Kalau ingat semula saat-saat ni memang menguji kesabaran. Lebih kurang 4 tahun saya dan suami serius berTTC. Lama kan... Tak lama sebenarnya. Sebab ada lagi yang lebih lama. Tapi, lama atau tak bukan ukuran. Yang penting usaha. Macam-macam kami usaha dan macam-macam kami lalui. Tapi tahu tak? Di … Continue reading Pengalaman Trying To Conceive (TTC)

Kadar Kencing Manis Menurun Selepas 2 Minggu Amalkan Vivix

Testimoni oleh NURUL SYAZWANI SALLEH Assalamualaikum. Ini Maksu saya. Adik bongsu mak. Mak kata family mak memang ada kencing manis. Penyakit keturunan. Bila kena kencing manis confirm lah sangkut buah pinggang kan. Seram tahu tak. Hahaha.. kena prevent dari sekarang ni. Bulan lepas melawat Cu, bila nak balik tu Cu kata nak beli Vivix. Untuk buah … Continue reading Kadar Kencing Manis Menurun Selepas 2 Minggu Amalkan Vivix