Ostematrix Elak Sembelit Ketika Berpantang

Igauan ngeri ibu hamil/berpantang

Antara perkara yang sering menjadi igauan ngeri ibu-ibu hamil adalah sembelit ketika berpantang. Begitu juga dengan saya. Tapi hasil dari bacaan & merujuk kepada upline dan rakan-rakan niaga saya, Ostematrix boleh membantu melembutkan najis seterusnya membantu pembuangan menjadi lebih lancar. Jadi, kuranglah sikit kerisauan saya tapi masih tetap risau sebab belum lagi mengalami sendiri.

Selepas melahirkan anak, saya masih tidak membuang air besar walaupun sudah masuk hari ke 3. Dalam fikiran saya masa tu asyik terfikir kesukaran nak meneran & risau jahitan terbuka. Saya pernah baca pengalaman orang tentang seksanya jahitan terbuka selepas bersalin. Kena pergi ke hospital semula dan jahit lagi tempat yang sama…Allhuakbar… seksanya hanya Allah yang tahu…

 

Alhamdulillah, tidak mengalami sembelit

Tapi Alhamdulillah masuk hari ke 4 saya dapat membuang air besar tanpa sebarang masalah. Saya rasa bersyukur sangat sebab memang saya ambil Ostematrix lebih awal dari mengandung lagi.

 

Kenapa Ostematrix membantu memudahkan proses pembuangan?

Sebab dalam Ostematrix ada satu mineral iaitu Magnesium yang membantu memudahkan pengeluaran sisa toksik dari perut dan usus kita.

 

Apa pulak Magnesium?

Magnesium adalah ion positif nombor 2 penting di dalam tubuh kita. Ia menggalakkan komposisi tulang rawan. Membantu sistem saraf, mengaktifkan enzim tubuh untuk menghasilkan tenaga, pengecutan saraf dan otot, menstabilkan denyutan tidak sekata pesakit jantung, memudahkan rembesan keluar sisa dari perut dan usus, menghalang endapan kalsium, melarut dan mengurangkan formasi batu karang atau batu hempedu. Ianya juga penting untuk mereka yang mempunyai masalah fluktuasi glukos.

Inilah sebabnya kenapa Ostematrix boleh membantu kita melancarkan pembuangan air besar disamping membekalkan kalsium yang cukup.

 

Ciri-ciri produk Kalsium yang bagus

Ciri-ciri produk kalsium yang bagus adalah adanya magnesium untuk membantu penyerapan kalsium yang maksimum seterusnya mengelakkan endapan kalsium dalam badan yang boleh mengakibatkan penyakit batu karang. 

Jadi jangan ambil sebarangan produk kalsium yang berada di pasaran. Mesti semak dulu dan pastikan Magnesium ada.

 

Pengalaman pengguna lain

Berbalik kepada masalah sembelit ketika berpantang tadi, ramai ibu-ibu lain juga menggunakan Ostematrix ketika berpantang dan Alhamdulillah masalah sembelit mereka dapat diatasi. Ostematrix ni juga membekalkan 1000mg kalsium (4 tablet). Jadi pada ibu-ibu yang kurang minum susu atau produk tenusu yang lain terutamanya, sangat sesuai untuk ambil Ostematrix kerana tubuh kita memang memerlukan sekurang-kurangnya 1000mg kalsium sehari.

 

Jom tengok testimoni Ostematrix dari pengguna lain…

testi_oste_3 testi_oste_2

testi_oste_1

testi_oste_4

Nak dapatkan Ostematrix?

Hubungi saya >> Sue (0132061810)
Kesihatan anda, tanggungjawab anda, keutamaan kami…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s