Botol Susu Cantik Bersih Dengan Hand Dish Wash Shaklee

Kali ni nak share pengalaman saya sendiri menggunakan Hand Dish Wash Shaklee. Kat bawah ada gambar 2 botol Hand Dish Wash. Satu kosong dan satu lagi penuh. Yang kosong (botol pertama) saya beli pada bulan May 2014. Yang penuh (botol kedua) saya beli pd Feb 2015 sebab botol pertama dah habis. Lamakan jangka hayat dia. Jangan terkejut… sebab saya sendiri pun tak sangka.

Saya purposely beli hand dish wash ni untuk cuci segala peralatan makan minum anak saya macam botol susu, puting, bekas makanan, pam dan periuk masak makanan dia. Reason why, saya nak yang terbaik untuk anak saya. So, cuci barang-barang dia berasaskan bahan-bahan semulajadi dan dijamin selamat. Kadang-kadang ada la guna untuk cuci pinggan mangkuk (sebab mahalkan, takut cepat habis – pemikiran pada masa tu lah). 😐

Bila dah beli botol yang kedua, barulah saya perasan saya beli botol kedua ni selepas 9 bulan guna botol pertama. 9 bulan guna baru beli baru, I think sangat berbaloi. RM28/9 = lebih kurang RM3 kos untuk sebulan (nak lagi murah kena daftar as ahli…) 🙂

dishwash01

Lepas ni saya nak try guna untuk basuh pinggan mangkuk pulak. Stop beli pencuci biasa pinggan mangkuk dan tengok berapa lama hand dish wash ni mampu bertahan.

Jom kita view sikit tentang Hand Dish Wash Concentrate ni.

Get Clean Dish Wash Liquid Concentrate
(Pencuci Pinggan Basuhan Tangan yang Handal Membersih Minyak Degil):

  • Lembut pada tangan
  • Semulajadi, pencuci berasaskan tumbuh-tumbuhan
  • Kaya dengan buih dan tahan lebih lama kerana kepekatannya
  • Menjadikan pinggan bersih berkilau
  • Hanya beberapa titisan dapat mencuci timbunan pingan mangkuk di dalam sinki

Sesetengah pencuci pinggan mangkuk mengandungi surfaktan yang berasaskan petroleum dan bahan pencuci seperti Diethanolamine dan sodium dedecylbenzensulfonate yang mana kedua-dua bahan tersebut boleh merengsakan kulit dan mata.

# Get Clean Dish Wash Liquid Concentrate ini tidak mengandungi bahan-bahan tersebut mahupun bahan-bahan berbahaya yang lain. InsyaAllah tak rugi beli…

# Saya suka bau dia. Bau segar.

Kat bawah saya ada snap gambar botol dan detail-detail yang penting untuk anda tengok secara jelas.

dishwash02dishwash03 dishwash04

Jika berminat nak mencuba, silalah contact saya seperti dibawah :-

☎ Call/Sms/WhatApp : 013-2061810 (Suriana)
Advertisements

2 thoughts on “Botol Susu Cantik Bersih Dengan Hand Dish Wash Shaklee

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s