Shaklee, Jantung & Kolesterol

Satu penemuan kajian dijalankan oleh gabungan pengkaji daripada UC Berkely School of Public Health terhadap pengguna suplemen dalam jangkamasa panjang menunjukkan mereka yang mengambil suplemen Shaklee memiliki tahap kesihatan yang lebih baik daripada mereka yang mengambil multivitamin lain ataupun yang tidak mengambil suplemen langsung.

Pengguna Shaklee dalam jangkamasa panjang menunjukkan paras yang lebih rendah bagi penanda aras untuk kesihatan JANTUNG disokong oleh Pertubuhan Jantung Amerika. Peratusan dibawah menunjukkan mewakili pengguna suplemen Shaklee berbanding pengguna yang tidak mengambil suplemen.

Paras trigliserida lebih rendah

33percent
Lemak berbentuk kimia yang terdapat di dalam tubuh manusia dan makanan digelar TRIGLISERIDA. Paras trigliserida yang rendah terbukti dapat menyokong kesihatan JANTUNG.

Paras protein C-Reaktif lebih rendah

59percent
Protein C-Reaktif (CRP) terdapat di dalam darah dan menjadi pengukur tindakan tubuh terhadap tekanan biologi. Paras Protein C-Reaktif yang lebih rendah meningkatkan kesihatan JANTUNG.

Nisbah jumlah kolesterol lebih rendah berbanding kolesterol HDL

11percent
HDL kolesterol membantu menyingkirkan kolesterol ‘jahat’ dalam darah. Nisbah jumlah kolesterol yang rendah berbanding HDL kolesterol terbukti dapat menyokong kesihatan JANTUNG.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s